Ga terug
Print

Shakshuka

Eigenlijk een ontbijt maar wij eten het graag in de avond

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 paprika's rood of geel in blokjes gesneden
  • 1 grote aubergine in blokjes gesneden
  • 1 kg tomaten in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepel paprikapoeder

Instructies

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit de ui en het knoflook een paar minuten op zacht vuur

  2. Voeg, als de ui glazig is, de specerijen toe en bak dit even mee

  3. Doe alle groenten bij het ui-mengsel en bak al roerend tot de groenten beetgaar zijn

  4. Breek een ei in een grote soeplepel (zo'n bolle), maak met de lepel een kuil in het groentemengsel en laat het ei hierin 'rollen'. Herhaal dit met alle eieren.

  5. Doe een deksel op de pan en laat 6-8 minuten koken

  6. Verdeel op de borden (iedereen 1 ei) en serveer met avocado.