Spruitjesstamppot

Uit de Stamppotbijbel

Ingredienten

  • 1 kg spruitjes afgehaald en in vieren gesneden
  • 1 kg aardappel geschild en gehalveerd
  • 2 stuks uien in dunne ringen gesneden
  • 250 gram biologische rookworst
  • 150 gram biologische spekreepjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 400 ml kokosmelk bio
  • zout en peper

Instructies

  1. Kook de aardappelen gaat en laat dan met een klein klontje roomboter uitstomen

  2. Snijd de rookworst in plakjes

  3. Bak in een wok de spekjes zonder olie of boter ca. 5 minuten en voeg dan de uien toe.

  4. Bak deze een paar minuten mee en voeg op het laatst de kerriepoeder toe. Als je dit eerder doet zal de kerrie het meeste vet absorberen en bakt je gerecht sneller aan.

  5. Schep de spruitjes erbij en roerbak 5 minuten. Meng de rookworst en kokosmelk erdoor en laat afgedekt nog minstens 5 minuten pruttelen of tot de spruitjes gaar zijn (ze mogen nog wel een 'bite' hebben.

  6. Stamp de aardappelen en roer het spruitenmengsel er doorheen, breng op smaak met zout en peper.

Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook