Shakshuka

Eigenlijk een ontbijt maar wij eten het graag in de avond

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 paprika's rood of geel in blokjes gesneden
  • 1 grote aubergine in blokjes gesneden
  • 1 kg tomaten in blokjes gesneden
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepel paprikapoeder

Instructies

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en fruit de ui en het knoflook een paar minuten op zacht vuur

  2. Voeg, als de ui glazig is, de specerijen toe en bak dit even mee

  3. Doe alle groenten bij het ui-mengsel en bak al roerend tot de groenten beetgaar zijn

  4. Breek een ei in een grote soeplepel (zo'n bolle), maak met de lepel een kuil in het groentemengsel en laat het ei hierin 'rollen'. Herhaal dit met alle eieren.

  5. Doe een deksel op de pan en laat 6-8 minuten koken

  6. Verdeel op de borden (iedereen 1 ei) en serveer met avocado.

Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook