Noedelsalade

Ingredienten

  • 75 gr rauwe pinda's
  • 200 gr fijne eiernoedels
  • 200 gr peultjes, sugarsnaps en sperziebonen
  • 1/2 stuk komkommer
  • 1 bosje lenteuitjes
  • 1 klein bosje Thaise basilicum
  • 1 klein bosje munt
  • 1 klein bosje koriander
  • Voor de dressing:
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • geraspte schil en sap van 1 biologische limoen
  • 1/2 rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1 theelepel zachte bruine suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sojasaus ongezouten

Instructies

  1. Rooster de pina's 8-10 minuten in de oven op een bakplaat op 180 graden. Laat ze afkoelen.

    Roer voor de dressing alle ingrediënten vanaf de rijstazijn door elkaar in een grote schaal.

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af onder koud water. Voeg nu toe aan de dressing en meng goed. Laat de noedels verder afkoelen in de dressing.

    Kook de sperziebonen, peultjes en sugarsnaps in een pan met lichtgezouten water tot ze net gaar zijn. Giet af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de komkommer in dunne reepjes en de lente-uitjes in kleine schuine ringen.

    Meng alle ingrediënten door de noedels en strooi hier de pinda's overheen. Serveer er nog wat extra sojasaus bij.

Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook