Ketchupcurry met kikkererwten

Author van Hugh Fearnley-Whittingstall

Ingredienten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 kleine ui in dunne ringen
  • 2 cm gember fijngeraspt
  • snufje gedroogde chilivlokken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 400 gram kikkererwten uit pot afgespoeld en uitgelekt
  • 5 eetlepels tomatenketchup zonder suiker
  • sap van een halve citroen
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 handje koriander voor eroverheen

Instructies

  1. Verhit de olie in een koekenpan op middelmatig vuur. Doe de ui erin en fruit ca 8 minuten tot deze zacht en goudkleurig is en roer er dan de gember, chilivlokken, knoflook en kerriepoeder door. Roerbak 1-2 minuten

  2. Voeg de kikkererwten, tomatenketchup en genoeg water toe om er net een dikke saus van te maken. Laat zachtjes 5 minuten koken en roer er dan het citroensap door. Proef en breng op smaak met zout en peper

  3. Dien op in warme kommen, bestrooid met blaadjes koriander. Geef er rijst, noedels, naanbrood of platbrood bij.

Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook