‘Couscous’ van quinoa

Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingredienten

  • 400 gr rundergehakt
  • 300 gr quinoa
  • 600 ml water (in totaal)
  • 1 cup courgette klein gesneden
  • 0,5 cup champignons (in plakjes)
  • 0,5 cup rode paprika (in blokjes)
  • 0,5 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 0,25 cup rozijnen

Instructies

  1. Doe de rozijnen in een kopje lauw water

  2. Spoel de quinoa goed af en laat enkele uren of een nachtje weken

    Gooi het weekwater weg

  3. Weeg de geweekte quinoa

    Doe even een rekensommetje; voeg in totaal 2x zoveel water toe als droge

    quinoa

    Vb. De geweekte quinoa weegt 400 gram, dus het heeft 100 ml water

    opgenomen Er is nog 600-100 = 500 ml nodig. Voeg de juiste hoeveelheid

    water toe en kook de quinoa gaar

  4. Kruid het gehakt met kruiden naar keuze

  5. Bak het gehakt zonder boter rul in een wok

  6. Voeg alle groenten toe en bak ze gaar

  7. Voeg tenslotte de quinoa en rozijnen toe en schep goed om

  8. EXTRA: Het is mogelijk dat de quinoa gaat kiemen na een nachtje weken

Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook