Bieten-appel-makreel salade

Frisse salade met bieten, appel en makreel

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingredienten

  • 3 st bosbietjes gekookt
  • 2 st appel Elstar/Granny Smith
  • 1 st makreel gestoomd
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje peterselie
  • 6 el vinaigrette
  • 1 snufje Fairtrade pepermix

Voor de vinaigrette

  • 150 ml olijfolie biologisch extra vergin
  • 50 ml sesamolie koudgeperst
  • 3 el echte balsamico azijn
  • 1-2 dessertlepels Dijon mosterd biologisch
  • 1 el Salade de Pecheur gedroogd zeewiermengsel van LIMA
  • Fairtrade pepermix
  • 1 st knoflookteen flink stuk, in stukken gesneden

Instructies

Voor de vinaigrette

  1. Alle ingedienten in een afsluitbare glazen pot of fles toevoegen en flink schudden

  2. minimaal 1 uur laten staan (gekoeld ca. 1 maanad houdbaar)

Voor de salade

  1. Snijd de bietjes en appels in blokjes. Ontdoe de makreel van alle graatjes en pluk deze in stukjes met je vingers.

  2. Voeg de vinaigrette toe en knip daar de bieslook doorheen. Meng dit door de bietjes en appels.

  3. Hier strooi je de makreelstukjes en de geknipte peterselie overheen.

  4. Vervang eventueel de makreel voor in stukjes gesneden haring

Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook