Bananen-speltbrood (voor 10 plakjes)

Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 10 plakjes

Ingredienten

  • 120 gr gedroogde vijgen grof gehakt
  • 1/2 tl zuiveringszout natriumbicarbonaat
  • 140 gr volkoren speltmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 1 el walnotenolie
  • 2 st rijpe bananen geprakt
  • 2 st eiwitten losgeklopt
  • 3 el pecannoten fijn gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 gr.C.

  2. Meng in een kom de vijgen met het zuiveringszout, giet er 100 ml kokend water over en laat een paar minuten wellen. 

  3. Zeef in een andere kom het meel, bakpoeder en de kaneel. 

  4. Roer de olijf- en notenolie langzaam door de vijgenmix en voeg de bananen en eiwitten toe. Voeg het meel toe en roer goed. 

  5. Schep het mengsel in een ingevet bakblik (cake of broodblik). Bestrooi met de pecannoten en bak ongeveer 45 min in de oven. 

  6. Het brood is gaar als een houten prikker er relatief schoon uitkomt. Een beetje plakkerig mag best.


Meer van dit soort recepten ontvangen?

Ontvang elke week lekkere en gezonde recepten gemakkelijk in je inbox.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Geef aan welke cookies je wilt accepteren of bekijk de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Cookie instelingen
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly

Automatisch gezonde recepten in je mailbox ?

Aboneer je op onze recepten service en ontvang elke 2 weken een lekker recept

Thank

You!

USE COUPON CODE 

WELCOME20

Follow us on Facebook